Marianne Notschaele - interview - over het kinderboekje

Koen de Wolkenvlieger

Tekst artikel in BN De Stem, oktober 2002

 

 

 

Artikel uit BN/DeStem van 16-10-2002

 

Kinderboek over bedplassen en uittreden

Van onze correspondente

 


Woensdag 16 oktober 2002 - ZUNDERT –

 

Marianne Notschaele uit Zundert heeft een nieuw boek geschreven. Het kinderboek, 'Koen de Wolkenvlieger' met illustraties van Bredanaar Hilbert Bolland gaat over de niet alledaagse combinatie van bedplassen en uittredingen bij kinderen.

 

gif

1275368-109927-groot

 


(Foto: Cor Viveen)

 

De schrijfster is een nuchtere Hollandse vrouw die vindt dat paranormale ervaringen heel normaal zijn. Die opvatting heeft ze nu vertaald in een verhaal voor kinderen.

 

'Koen de Wolkenvlieger' gaat over de vliegdroom. Een droom waarin het eigen lijf kan vliegen en men  ook het eigen 'echte' lichaam kan zien, ver beneden. Koen ligt zo diep te slapen dat hij als het ware 'uit het lichaam treedt' en wegzweeft. Hij zit vast aan een zilveren koord zodat hij altijd weer terug in zijn eigen lichaam in bed kan. Omdat hij zó diep slaapt merkt hij pas als hij wakker wordt dat hij in zijn bed heeft geplast.

 

"Ouders die niet geďnteresseerd zijn in de paranormale kant van het verhaal, vinden het een leuk boekje. Kinderen gaan er ook helemaal in op: de dochter van een van mijn vriendinnen zei na het voorlezen 'Mama, ga je met me mee vliegen?' Diegenen die wel geďnteresseerd zijn in bedplassen in relatie tot uittredingen kunnen extra informatie opvragen", aldus Notschaele. Achterin het boekje staan handige links en tips voor degenen die meer over dit onderwerp willen weten.

 

Raar

Marianne Notschaele komt oorspronkelijk uit Delft, maar is na vele verhuizingen in Zundert beland, waar ze naar eigen zeggen niet meer weggaat. Naast schrijven houdt Notschaele zich ook nog met andere dingen bezig. Sinds 1992 heeft ze haar eigen praktijk als regressie- en reďncarnatietherapeute.

 

 

Andere mensen zeiden dat ze 'een beetje paranormaal' was. "Ik vond dat maar raar. De dingen waaruit moest blijken dat ik paranormaal was, waren voor mij de gewoonste zaak van de wereld. Zo wist ik altijd precies zodra ik het gezicht van mijn baas zag, dat hij die en die map nodig had en die pakte ik dan alvast. Op de opleiding tot reincarnatietherapeut leerden we methoden en technieken maar dat vond ik een omweg, want je kon toch gewoon zien wat mensen mankeerden, dacht ik dan. Nu gebruik ik die technieken wel om mijn gevoelens te controleren en ik zit niet vaak mis. Maar bij mij gebeurt alles heel normaal, want ik ben niet zo iemand die in een indianenpakje mensen vraagt hun ogen te sluiten en te 'ontspannen'."

 

 

Koen de Wolkenvlieger, uitgeverij RHA, Zundert, ISBN-nummer 90-806284-2-5, prijs 12,50 euro.

grijslijn
 

grijslijn

BN/DeStem | 15-02-2005 | Archief

grijslijn

Copyright © 2005 BN/DeStem - alle rechten voorbehouden

grijslijn

 

 

 Terug naar beginpagina

 

_______________________________________

© RHA Publishing, maart 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spacer

 

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

 

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

 

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

.

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

 

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer

 

spacer

spacer

spacer

spacer

spacer