Fragment uit een vorig leven: Koptisch schrift, uit de praktijk reïncarnatietherapie van Marianne Notschaele

Doe-het-zelf: vorige levens herinneren © Uitgeverij RHA Publishing

 

 

 

 

Het reïncarnatieverhaal ‘Koptisch schrift’ dat op deze webpagina stond, is opgenomen in het boek ‘Liefs uit… oud Egypte’.

Dit e-book met verhalen over vorige levens in oud Egypte en Soemerië kun je gratis downloaden via deze webpagina.

 

 

Therapie, consult of CD?

 

Soms heb je therapie nodig, soms een eenmalig consult voor inzicht in voorgaande levens, soms kun je het zelf. Schaf in dat laatste geval een CD aan(*2) en kijk wat er zich ontpopt uit je onderbewuste. Lukt het niet, ben je nog steeds nieuwsgierig of stuit je op iets onverklaarbaars, kun je altijd nog een reïncarnatietherapeut raadplegen…

 

cd%20reinc  Reïncarnatietherapeut Roger Woolger Ph.D. ‘Healing your past lives’  CD+boek

-          A memory exercise: re-imagining childhood games (9 min)

-          Exploring personal difficulties: an emotional release exercise (13 min)

-          Exploring a past life and going beyond the death (9 min)

-          Claering memories of past-life deaths and finding reconciliation in the bardo (26 min)

-          Balancing past lifes (18 min)

Tot nu toe de beste CD die ik op dit gebied kon vinden. Iedere oefening is apart af te spelen. In vlot tempo gesproken. Engelstalig. ’t Zogenaamde ‘sophisticated English’. Duidelijk te verstaan. Zonder achtergrondmuziek. Amper hypnotische inducties. Geschikt voor mensen die vaker visualisaties of meditaties hebben gedaan. Bij uitstek geschikt voor hypnotherapeuten, regressie- en reïncarnatietherapeuten. Therapeutisch goed onderbouwd. Telkens voor nieuwe ‘(probleem)ingangen’ te gebruiken.

 

brianweiss Hypnotherapeut Brian L. Weiss M.D. ‘Regression to times and places

-          Healing meditation (20 min)

-          Regression to times and places (20 min)

Een typisch Amerikaanse CD. Brian Weiss heeft een prettige, rustige stem. Het Amerikaans is vlot en netjes ingesproken, zonder ‘knauw’accent. Op de achtergrond beetje koor-achtige uithalen die hypnotische trance opwekken.Veelyou ar going down and down and deeper and deeper…’ De eerste oefening is er een van het type: visualisatie met Grieks aandoende tempels, marmeren pilaren en bankjes, fonteinen, kristallen en ‘lighthealing’. Prima om je lichaam energetisch ‘schoon te spoelen’.

De tweede oefening lijkt erg op de voorgaande: zelfde muziekje, zelfde intro, maar dan met de mogelijkheid om in dezelfde tuinomgeving op een spiegelscherm zaken uit het verleden te projecteren. Hij geeft daarvoor verschillende tijdsperioden: 1850, 1700, 1500, etc. en laat ruimte open voor eigen ervaring. Toch is de visualisatie oppervlakkig, zeker niet therapeutisch. Wel meerdere keren te gebruiken.

 

brianweiss2 Brian L. Weiss’ - ‘Regression through the mirrors of time’

Is bijna een exacte kopie van ‘Regression to times and places’, maar nu met inductie richting ‘childhoodmemories’ en heel kort iets tav vorige levens.

De eerste visualisatie is typisch Amerikaans: love & peace, moet je van houden (J ) Voor het ophalen van herinneringen uit vorige levens zou ik deze niet aanbevelen. Wel voor regressie naar jeugd.

-          Meditation to Inner Peace, Love and Joy (15 min)

-          Regression through the mirrors of time (15 min)

 

doreen%20virtue Helderziende en therapeute Doreen Virtue Ph.D. Box met 4 cd’s: ‘The best of Doreen Virtue

Tja…. iedere cd bevat wat uitleg over de oefening die daarna komt. Voor de beginners zit daar aardige informatie tussen. Voor therapeuten is het slaapverwekkend, wat vast niet de bedoeling is. Alleen cd 1 (progression) en cd 4 (healing with the angels) vind ik interessant en leverden ‘inzicht’ op tijdens het beluisteren van de visualisaties. Het Amerikaanse accent van Doreen Virtue vind ik persoonlijk na een tijdje luisteren irritant worden, vooral haar voortdurende herhaling met diepe zuchten en uithalen: ‘righttttt nooooooow’.

Ik geloof zeker dat ‘engelenvisualisaties’ informatie en inzicht opleveren, maar 4 cd’s zijn teveel van het goede, 2 waren ruim voldoende geweest.

-          Manifesting with angels/progression

-          Past-life regression with the angels

-          Karma releasing/release painful memories from the past incl. past lives

-          Healing with the angels  

 

CD’s in ‘t NEDERLANDS

 

reinc%20cd  Hypnotherapeut Jan C. van der Heide ‘Reïncarnatie. Reis naar je vorige leven(s)’ CD 

Voor de beginners en semi-gevorderden op dit gebied. Oefening van ongeveer half uur met achtergrondmuziekje. Langzaam en rustig tempo. Prettige hypnotische open inductie wat vorige levens betreft. Bergvisualisatie. Goede afronding. Mocht je geen beelden uit vorige levens zien, dan is het geheel bijzonder ontspannend.

Deze CD maakt soms deel uit van een 4-delige CD-box (met: Ontmoet je Gids - Chakra Healing - Spirituele Healing). In mijn exemplaar had ik een dubbel stukje tekstopname, dat was storend.

 

reincarnatiecd  Hypnotherapeut Rob van der Wilk ‘Laat je begeleiden naar je vorige leven’ CD

Voor de absolute beginners en twijfelaars. CD van ongeveer 30 minuten, waarvan 20 minuten intro en uitleg ‘wat je allemaal kan tegenkomen tijdens ontspanning’. Ontspannend muziekje op de achtergrond. De oefening om informatie uit een vorig leven te verkrijgen duurt slechts 5 minuten, daarna 5 minuten afronding. Je moet even wennen aan het west-Nederlandse accent van de hypnotherapeut.

 

 

Terug naar beginpagina van deze website

 


rhaplaatje 
© RHA Publishing – aangepast mei 2016