WANDELEN DOOR VORIGE LEVENS

Een vorig leven van Ria K. in het Versailles van 1700 –

 uit de praktijk reïncarnatietherapie van Marianne Notschaele-den Boer

© Uitgeverij RHA Publishing

 

 

 

 

 

     lourdesgrot    versailles%20park%201700

 

 

 

WANDELEN DOOR VORIGE LEVENS

 

 

De keren dat ik met vriendin Ria K. afspreek, ontmoeten we elkaar in Meerseldreef, een klein dorpje in België. Soms lijkt dit rustige dorpje uit’gestorvenJ, soms is het er ineens druk. Vooral in de mei-maand (1*) is er leven in de brouwerij: bussen vol ouderen en gehandicapten brengen een devoot bezoek aan de oude kerk; bezoekers wonen missen bij of maken een ommegang langs de grote, witte manshoge heiligenbeelden in de tuin tegenover de kerk. In kapelletjes en bij de nagemaakte Lourdesgrot branden overal waxinelichtjes en kaarsen. Een oase van rust binnen onze jachtige maatschappij.

 

 

Bij de paters

 

Ria en ik spreken altijd af in het caféetje van de paters, naast de kerk, en maken daarna een wandeling in de grote tuin langs de heiligenbeelden. We moeten altijd grinniken om onze bijzondere ontmoetingsplaats. Zij, omdat ze ooit in een vorig leven non is geweest, ik omdat ik ooit een mislukte pastoor was in een ander voorbij leven. Dit is voor ons dé ideale plek om herinneringen op te halen aan gezamenlijke, voorgaande levens - we zijn elkaar nogal eens ‘tegengekomen’ - en bij te kletsen over het wel en wee in het hier en nu.

 

 

Visualisatie van Weiss

 

De laatste keer vertelde Ria dat ze Brian Weiss’-visualisatie-cd (2**) had geprobeerd. Ze was zo diep in trance gegaan, dat ze bij de tuin die ze zich voor moest stellen meteen allerlei indrukken kreeg van een vorig leven. Brian Weiss’ stem hoorde ze amper nog, ze richtte zich op wat ze allemaal aan haar geestesoog voorbij zag trekken.

 

Van de tuin die ze zich voor moest stellen was ze spontaan overgestapt naar een andere tuin in het verleden. Dit is overigens niet gebruikelijk bij deze visualisatie-oefening van Weiss, maar als je paranormaal gevoelig bent, kan het zomaar wat sneller gaan met het zien van beelden en informatie.

 

Ria kukelde zo een tuin binnen in het Versailles van rond 1700. Terwijl wij samen wandelden in het heden, langs de nagemaakte Lourdesgrot in Meerseldreef, vertelde zij over haar prachtig aangelegde tuin in haar vorige leven. Later beloofde ze me, ‘dat wat ze zag’ voor me uit te schrijven. Een verhaal voor deze website is namelijk altijd welkom.

 

 

versailles%20park%201700

 

Ria schreef:

Versailles: 1700.

 

Vanaf het moment dat de stem begon te praten, zag ik mezelf staan op een ronde, gebogen trap in het paleis van Versailles aan de achterkant. Ik liep de tuin in en was alleen. Ik ging in een rond prieeltje van groen zitten aan de linkerkant.

 

Ik was een jong meisje/jonge vrouw van ongeveer 17 jaar en zat te denken aan mijn ouders die vonden dat ik moest trouwen met een of andere edelman van ongeveer 40 die een kasteel had op het platteland, maar die meestal aan het hof rondhing. Ik vond het een slappeling, een nietszeggend figuur die zijn best deed erbij te horen maar daar meestal niet in slaagde. Ik vond trouwens dat hofleven helemaal niets, maar ik had natuurlijk niets in te brengen, dus werd er getrouwd.

 

Zodra ik zwanger was (vrij snel) ben ik naar zijn kasteel op het platteland gegaan. Heerlijk, ik kon daar lekker mijn gang gaan en leefde rustig, deed dingen die ik wilde. Hielp wat in de keuken, borduurde, gaf etentjes en dronk thee en borrels. Mijn ‘man’ kwam af en toe langs dus na verloop van jaren had ik zes kinderen.

 

Ik zag mezelf op mijn sterfbed liggen, best wel oud voor toen, ongeveer 60 jaar, met mijn kinderen om me heen. Ze waren verdrietig, hielden echt van me, toch vond ik het ook wel goed zo.

 

In het heden lijkt het me juist prachtig te wonen in zo’n kasteel als Versailles, ik ben er wel geweest en voelde me daar lekker en ‘thuis’. Toen, in dat vorige leven, vond ik het leeg en nietszeggend zo te leven aan het hof.”

 

 

 

Tijdens onze wandeling in Meerseldreef bespraken we nog een ander vorig leven van Ria K. over piramides, lang geleden. Dat verhaal vind je hier.

 

 

Met dank aan Ria K. voor haar bijdrage.

 

 

Marianne Notschaele-den Boer

RHA Publishing

 

____________________________________________________________________________________________________________

 

-In mijn boek Ik was eens... is het verhaal opgenomen van Yvonne: ‘Niet te genieten’. Dit speelt zich af in het Frankrijk van de 16e of 17e eeuw. Over hoe het leven van een chagrijnige aristocraat van toen, nu nog door kan werken.

 

- In mijn boek Waarom Esther geen Robinson werd is een verhaal opgenomen van Carla, die zich een vorig leven herinnert als Franstalige Belg rond 1700: ‘Niemand spreekt mij tegen!’

 

Op deze website: een verhaal in relatie tot vorige levens en Franse kastelen

 

Voor andere verhalen over hoe zelf vorige levens te ontdekken: keer terug naar de beginpagina van deze website.

 

 

 

(1*) Meimaand: maand waarin Maria vereerd wordt.

 

(2**) CD van Brian Weiss

 

brianweiss 

 

Hypnotherapeut Brian L. Weiss M.D. ‘Regression to times and places’

-          Healing meditation (20 min)

-          Regression to times and places (20 min)

 

Een typisch Amerikaanse CD. Brian Weiss heeft een prettige, rustige stem. Het Amerikaans is vlot en netjes ingesproken, zonder ‘knauw’accent. Op de achtergrond beetje koorachtige uithalen die hypnotische trance opwekken. Veel ‘you are going down and down and deeper and deeper…’

De eerste oefening is er een van het type: visualisatie met Grieks aandoende tempels, marmeren pilaren en bankjes, fonteinen, kristallen en ‘lighthealing’. Prima om je lichaam energetisch ‘schoon te spoelen’.

De tweede oefening lijkt erg op de voorgaande: zelfde muziekje, zelfde intro, maar dan met de mogelijkheid om in dezelfde tuinomgeving op een spiegelscherm zaken uit het verleden te projecteren. Hij geeft daarvoor verschillende tijdsperioden: 1850, 1700, 1500, etc. en laat ruimte open voor eigen ervaring. Toch is de visualisatie oppervlakkig, zeker niet therapeutisch. Wel meerdere keren te gebruiken.

 

brianweiss2 

 

Brian L. Weiss’ - ‘Regression through the mirrors of time’

Is bijna een exacte kopie van ‘Regression to times and places’, maar nu met inductie richting ‘childhoodmemories’ en heel kort iets tav vorige levens.

De eerste visualisatie is typisch Amerikaans: love & peace, moet je van houden (J ) Voor het ophalen van herinneringen uit vorige levens zou ik deze niet aanbevelen. Wel voor regressie naar jeugd.

-          Meditation to Inner Peace, Love and Joy (15 min)

-          Regression through the mirrors of time (15 min)

 

Terug naar beginpagina voor andere verhalen & boeken over vorige levens.

 

____________________________________________________________________________________________________________

 

© RHA Publishing, juni 2009