WAAROM ESTHER GEEN ROBINSON WERD

Auteur Marianne Notschaele-den Boer

Boek over reïncarnatietherapie, procestherapie

Verhalen over vorige levens – cliëntvoorbeelden – cases - methoden en technieken

 

 

 

 estereenrobinson.gif

 

 

WAAROM ESTHER GEEN ROBINSON WERD

 

 

In dit boek vertellen 22 cliënten uit de praktijk van reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele over hun ervaringen uit vorige levens en welke invloed deze hadden op hun huidige leven.

 

Ieder verhaal begint met een korte omschrijving van een vraag of probleem waarmee cliënten een therapieconsult aanvingen, gevolgd door beschrijvingen van cliënten zèlf over hoe ze hun vorige levens tijdens een consult ervaarden en om wat voor gebeurtenissen het ging. Serieuze therapievoorbeelden zijn op luchtige wijze, met vrolijke noot, aaneengeschreven.

 

Variatie

 

Het boek bevat ‘leuke’ ervaringen uit voorgaande levens, maar ook schrijnende verhalen. Verhalen over trauma’s en talenten, ervaringen van slachtoffers en daders. Van alles wat. Van mannen tot vrouwen, van oud tot jong. Van vorige levens lang geleden (oudheid) tot vorige levens heel dichtbij (2e wereldoorlog).

 

Juiste dankzij de grote hoeveelheid verschillende voorbeelden kom je er als lezer achter, wat het nut is van werken met vorige levens. Want, waarom werken sommige vorige levens nog door in dit leven? Wat voor boodschap heeft die informatie? Hoe rond je vorige levens goed af, zodanig dat ze nu niet meer in de weg zitten?

Dankzij de voorbeelden begrijp je steeds beter hoe geloofsovertuigingen kunnen nawerken na de dood in een volgend bestaan en waarom ‘werken met reïncarnatietherapie’ een prachtig middel is om inzicht op te doen.

 

Laagdrempelig

 

Het boek is therapeutisch onderbouwd, maar niet speciaal geschreven voor therapeuten. Het is een laagdrempelig boek voor iedereen die het onderwerp vorige levens interessant vindt en voor therapeuten die houden van  voorbeeldervaringen.

Wat kun je in een praktijk aan vorige levens tegenkomen? Wat kunnen gewone Nederlanders zich herinneren uit voorbije levens? Hoe verwerk je voorgaande levens via reïncarnatietherapie? Op welke manieren en via welke technieken?

 

Esther Jacobs, één van de cliënten uit het boek, werd bekend vanwege haar vele akties voor goede doelen, zoals ‘Coins for Care’. Als deelneemster aan het televisieprogramma ‘Expeditie Robinson’ in 2005 beleefde ze ongekend vijandige aanvallen van haar medekandidaten. Niemand begreep waarom. Zijzelf ook niet.  Marianne Notschaele is bevriend met haar en samen zochten ze naar de oorzaak van die plotselinge vijandigheid. Ze kwamen uit bij opmerkelijke gebeurtenissen uit een vorig leven…

 

 

BOEKTRAILER 'Waarom Esther een Robinson werd'

 

Marianne Notschaele vertelt over haar boek 'Waarom Esther geen Robinson werd'

 

 

 

 

REVIEWS PERS

 

In de Vlaamse Libelle nr. 33-2006 is het verhaal uit het boek door een Belgische journaliste bewerkt.

“Esther (35) ontdekte dat conflicten uit haar vorige leven haar nog parten spelen”

Libelle-artikel en vervolg Libelle-artikel

 

Artikel Telegraaf door Marjolein Schipper, 17-03-2007

“Waarom Esther geen Robinson werd – gehinderd door een vorig leven als Duitse soldaat in WOII”

Telegraaf-artikel

 

Krantenartikel BN De Stem, 18-11-2006

“Verhalen uit een vorig leven…Het boek kan de moeite waard zijn om eens te lezen als je overweegt om in reïncarnatietherapie te gaan”

door Renée ter Berg in de serie XSPIRIT.

Helaas, dit artikel is op 7 maart 2013 verwijderd op verzoek van de interviewster ivm copyright.

 

“Allemaal heel praktisch en feitelijk… Lekker leesboek voor mensen die reïncarnatietherapie overwegen of iets meer willen weten over de mogelijke uitwerking ervan in het dagelijks leven van anderen.”

Biblion, Openbare Bibliotheken Nederland: positieve Biblionrecensie

 

Andere recensies: diverse persartikelen

 

 

‘Waarom Esther geen Robinson werd’ en 33 andere vorige levensverhalen

ISBN 10: 9080628433

ISBN 13: 9789080628434

(NUR 720)

Formaat: 17 x 24 cm, 204 pagina’s (14,75 euro).

1e druk mei 2006

2e druk november 2006

3e druk februari 2008              Directe link naar bol.com voor dit boek

 

In Nederland en België overal verkrijgbaar.

 

 

 

REVIEWS LEZERS (van bol.comwebsite)

 

“Na het boek "Ik was eens..." gelezen te hebben ben ik meteen begonnen met dit boek te lezen. "Waarom Esther geen Robinson werd" is een stuk dikker boek vergeleken met het "Ik was eens...", dat betekent dus lekker veel leesvoer. Ik ben hier ook een paar dagen mee bezig geweest.
De manier waarop de verhalen verwerkt worden in beide boeken is hetzelfde en het is ontzettend fijn en makkelijk om te lezen.
Ik vind haar boeken zo ontzettend interessant om te lezen en ik denk dat het ook prima is voor mensen die misschien niet in vorige levens geloven. Het is geen boek om je te overtuigen, het is juist heel erg "down to earth". Je merkt dat Marianne ook werkt met mensen die totaal niet in vorige levens geloven, maar waarbij deze methode van werken met vorige levens wel heeft geholpen.
Heel leuk ook hoe niet alleen de kant van de cliënt wordt beschreven, maar ook de kant van de therapeut. Vanuit een therapeutisch oogpunt is het boek dus ook erg interessant.
Sommige verhalen spreken je meer aan dan anderen en dat zet je aan het denken, 'misschien heb ik ook wel een vorig leven gehad met een vergelijkbare situatie.' Je kan dit boek ook zeker opnieuw lezen na een paar jaar en de verhalen vanuit een volledig andere hoek zien. Ik vind het een verrijkend en praktisch boek, zeker een aanrader!”

 

“Wat leuk is aan de boeken van Marianne Notschaele-den Boer is dat er zowel 'slachtoffers' zijn als 'daders' en dat die 'daders' ook niet uit de weg gegaan wordt. Net als in het dagelijks leven. En wat ik ook leuk vind is dat je inderdaad ziet dat belangrijke dingen die in een vorig leven spelen gewoon terugkomen als je het niet oplost. Precies wat ik zelf ook al dacht.”

 

“Dit boek is niet alleen een goede inleiding in hoe het eraan toe gaat binnen de 4 muren van een reïncarnatiepraktijk (probleemstelling, parallelen met vorig leven, verwerking), maar het leest ook weg als een trein! Niet één verhaal is hetzelfde, niet één cliënt kampt met een gelijk probleem. Ik heb met ingehouden adem zitten lezen- op sommige momenten was het ontroerend, dan weer bruut, dan weer herkenbaar. Maar altijd even spannend! Een dikke aanrader. Go Marianne, go! :)”

 

“Waar andere boeken van Marianne op een specifiek thema ingaan, is dat bij dit boek niet het geval. Allerlei verschillende vorige levens verhalen komen hier in voor. Dit maakt het dan ook voor iedereen geschikt. De verhalen zijn erg bijzonder en grijpen op veel punten in op de ervaringen die mensen in huidige levens ervaren.
Prachtig om jezelf op deze manier te overtuigen van het bestaan hiervan.”

 

“Ondanks mijn hoge verwachtingen van het boek, mede door de enthousiaste en veelal positieve reviews van de andere lezers, ben ik niet geheel onder de indruk geraakt. Sommige verhalen deden mij aan gelijkenissen uit de bijbel denken, op een toon van "boontje komt om zijn loontje". Misschien een beetje te voor de hand liggend ten aanzien van de problematieken van sommige vertellers. Men moet wel erg van karmische uitwerking overtuigd zijn, wil je de verhalen anderszins kunnen loskoppelen van eventuele goede en slechte daden die in een later leven al dan niet 'goedgemaakt' dienen te worden. Daarnaast zoekt de scepticus in mij naar waarheidsgetrouwe en controleerbare feiten in onze rijke historie.
Tja, een scepticus mag je me noemen terwijl ik zo graag wil, wil geloven, een sprankje hoop zoek in het feit dat wij allen vele levens geleefd hebben. Toch heeft dit boek mij niet meer overtuigd en verblijf ik in onvrede over het verschijnsel reincarnatie. Ik raad de lezers van dit boek tevens de werken van Pieter Langendijk en Helen Wambach aan, voor mensen die net zoals ik nog op de drempel staan. Ik moet wel melden dat ik geraakt was door het verslag van Carla over de heksenverbranding in 17e eeuws Engeland, daar ik zelf ook 'iets' met de 17e eeuw heb maar dan in ons Hollandse Amsterdam. Ik zou hierover, met haar als "tijdgenoot" best weleens van gedachten willen wisselen.”

 

“Het boek van WEGRW heeft mij antwoorden gegeven over eigen ervaringen binnen vorige levens. Ook weer een boek om meerder malen te lezen, op te pakken en ermee aan de slag te gaan wat er voor jezelf in maar voren komt. Oorzaak en gevolg.”

 

“Toen Esther in Robinson de volle laag kreeg, zaten wij verontwaardigd voor de tv. Het boek geeft een verhelderende kijk op die situatie. Maar dat is slechts een kleine greep uit de vele verhalen van mensen die geholpen werden in dit leven door zich een vorig leven te herinneren.
Vooral het laatste hoofdstuk vond ik bijzonder, over iemand die zich een leven van iets na het jaar nul herinnert. Ik heb niet veel met het katholieke geloof, maar dit was echt opmerkelijk.
Dit boek geeft een goed inzicht in de therapeutische waarde van het herinneren van vorige levens.”

 

“Op het eerste gezicht lijk het erop dat dit boek over Esther Jacobs -die toevallig mijn dochter is- gaat. Echter het thema van schrijfster Marianne Notschale is karma, indrukken uit vorige levens, die een “trigger” kunnen zijn in dit leven om mensen die we ontmoeten bewust of onbewust te laten ‘betalen’ voor wat ze ons in een vorig bestaan hebben aangedaan. Met dit boek heeft Marianne weer een originele en fascinerende manier gevonden om een interessant fenomeen onder de aandacht te brengen van mensen, die er normaal gesproken niet mee in aanraking zouden komen. Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over reincarnatie.”

“Heb dit boek van Marianne in 1 adem uitgelezen en kan het dan ook iedereen aanraden te lezen die interesse heeft in vorige levens...”

 

“Ik heb met grote verbazing dit boek gelezen en t heeft mijn leven positief veranderd. Je staat er niet bij stil in het dagelijks leven, dat een vorig leven het heden zo ontzettend kan beïnvloeden. My God! Ik zie het nu zo dat iedere dag staat niet los van de vorige. Zo is het ook met levens. Dank je wel Marianne voor de inzichten die ik dankzij jou boeken heb mogen verkrijgen!”

 

“Door dit boek is mijn geloof in vorige levens alleen maar sterker geworden. Ik ben zelf na het lezen ook naar Marianne ben gegaan voor een consult, wat mij erg veel inzicht heeft gegeven in mezelf, hoe en waarom ik zo ben zoals ik ben! Marianne is een geweldig mens en een goede schrijfster!”

 

“De schrijfster van dit boek kan heel knap verbindingen leggen tussen het heden en verleden van vorige levens en beschrijft dat vrij nuchter en wel zo dat een ieder gelijk instapt, zelfs lezers die reïncarnatie betwijfelen.”

 

“Buitengewoon boeiend, kan niet anders vertellen. Interessant, soms creepy, zo dicht bij die levens uit oorlogen van pas geleden Als ik nog niet overtuigd was van het bestaan van reincarnatie, dan ben ik dat nu echt zeker en vast!”

 

 

 

Klik op de afbeeldingen voor meer boekinformatie:

 

omslag boek VINTAGE LIFE 17 feb klein.gif Lzodz3c-klein.gif ienieminieomslag.jpg 9789080628458 9789080628489 wegrwkleinomslagje 9789080628410 image003 

 

 

Terug naar beginpagina van deze website

 


rhaplaatje © RHA Publishing - op alle artikelen en cliëntverhalen berust copyright, gelieve dit te respecteren – maart 2013