DIEHARDS IN DE WAR

Marianne Notschaele - den Boer

Boek met verhalen uit de praktijk reïncarnatietherapie

over vorige levens in oorlogstijd

 

 

 

OmslagDIDW  

 

DIEHARDS IN DE WAR – oorlog en reïncarnatietherapie

 

Verhalen die inslaan als een bom…

Vorige levens van cliënten uit de praktijk reïncarnatietherapie

Oorlogen van nu, oorlogen van lang geleden.

Volhouders, echte diehards, willen blijven leven. Ze vinden het moeilijk te sterven in oorlogstijd. Ze raken ervan in de war…

 

 

Wat maakt de Japanse vrouw mee, als haar woonplaats in één keer weggevaagd wordt doordat de atoombom valt?

 

Wat doet de SS-er op het moment dat de Geallieerden hem omsingelen? Wel of niet een overdosis morfine spuiten?

 

Hoe gek wordt de naar vrijheid snakkende zigeunerin in een tentenkamp?

 

Hoe bang is de gelovige Joodse man die zelfmoord overweegt in een kampgevangenis? Zal ‘zijn’ God hem vergeven?

 

Hoe voelt het om in een dubbeldeksvliegtuig naar beneden te storten?

 

Een greep uit vele vragen die beantwoord werden tijdens sessies reïncarnatietherapie.Reïncarnatietherapie rondt ‘onaffe’ sterfervaringen af via emotionele verwerking of inzicht. Het doel: 100% leven, nu.

Marianne Notschaele-den Boer is reïncarnatietherapeute en auteur van diverse boeken en artikelen over vorige levens en reïncarnatietherapie.

 

 

Boektrailer DIEHARDS IN DE WAR

 

Marianne Notschaele over haar boek ‘Diehards in de war’

 

Toevoeging 2012: Blogartikel over 4 en 5 mei

 

 

 

 

DIEHARDS IN DE WAR - ISBN 978-90-806284-5-8

Marianne Notschaele-den Boer

Uitgeverij RHA Publishing

NUR 720 en 775

Illustratie omslag: Maurice Hof, Prozart Alkmaar

Formaat: 17 x 24 cm, 142 pagina’s

Verkoopprijs consument 14,75 euro

1e druk april 2009  Rechtstreeks naar bol.com voor dit boek, klik hier

 

 

 

 

mini-omslag-diehardsindewar

 

 

REVIEWS (van bol.comwebsite)

 

-          “Via Twitter kwam ik in aanraking met het boek van Marianne. Het duurde even voordat ik het durfde: het bestellen van een boek over vorige levens. Want ik vond het doodeng! Van de andere kant realiseerde ik me dat de dood onlosmakelijk verbonden is met het leven, en de wetenschap dat er vorige levens zijn, zorgde ook voor troost, want wat in dit leven niet is gekomen, komt misschien wel in een volgend leven... :-)

Het boek Diehards in de war vond ik erg confronterend om te lezen. Te lezen hoe mensen in oorlogssituaties stierven, hun processen, maar ook.... de invloed van die vorige levens op het huidige leven. De verhalen zijn mooi beschreven, ontroerend en soms heftig. Voor mij was een verhaal per avond genoeg. Maar ik ben zo blij dat ik het boek gelezen heb! Het opende deuren naar een andere wereld.

Inmiddels ben ik niet meer geschokt na het lezen van de verhalen in de boeken van Marianne. Na een eenmalige sessie bij haar ontdekte ik dat mijn vorig leven in de 2e wereldoorlog mij in dit leven nog in de weg zat. Ik had altijd nare dromen over de oorlog, ik werd altijd achtervolgd, ik werd er doodmoe van. Na de sessie zijn de dromen voorbij.

Tot slot ben ik blij dat ik weet dat vorige levens bestaan, en dat ze behoorlijk van invloed kunnen zijn. Daar waar je met 'gewone' therapie niet verder komt, kan het zijn dat er een vorig leven in de weg zitten. Als relatiecoach ben ik blij dat ik een heel goed adres voor deze klanten heb gevonden. De boeken van Marianne over reïncarnatietherapie zijn wat mij betreft dan ook echt een aanrader. Op naar nog veel meer boeken van deze geweldige schrijfster!”

 

-          “Dankzij dit boek werden al mijn twijfels die ik onbewust nog had over vorige levens en de emoties die ze kunnen veroorzaken in dit leven geheel weggenomen. Met mijn hoofd geloofde ik het altijd wel, maar met mijn gevoel niet.
Het is zo fijn te lezen dat er velen met je zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt, die daar ook last van hebben in dit leven, er ook mee bezig zijn en er ook iets aan willen doen.”

-          “Door dit boek ben ik bij een volgende stap gekomen, het heeft me met een hele grote stap geholpen en dat is dat ik voor 100% erop kan vertrouwen dat wat ik in een vorig leven heb meegemaakt ook echt zo is, een stap die voor mij heel belangrijk was.

Verder brengt Marianne het met een vleugje humor en staan er een aantal leuke woordgrapjes die mensen maken (onbewust) met betrekking tot hun vorige leven. Hierdoor is het zeker geen zweverig boek. Er wordt goed beschreven hoe mensen echt met elkaar communiceren en hoe mensen echt denken. Realistisch dus.”

 

-          “Het is ongelofelijk dat er manieren bestaan om wat je nu in 2009 beleeft terug te koppelen naar lang geleden. Notschaele weet je met haar praktijkverhalen in je ziel te treffen. Als je meer van het leven en jezelf wilt weten: lezen dat boek!”

 

-          “Mooi thematisch boek over reïncarnatietherapie. Oorlog is van alle tijden, dit boek gaat daar nog een stapje verder in door te zeggen dat mensen in het nu kunnen worstelen met een oorlogsverleden dat zich in een vorig leven heeft afgespeeld. Erg dapper dat de auteur van dit boek, tevens de reïncarnatietherapeute, met dit gevoelige thema naar buiten durft te treden. Maar dat gebeurt zo zorgvuldig en is zo vanzelfsprekend in het boek, dat je er als lezer helemaal in mee kunt gaan. Ook als je niet in reïncarnatie gelooft, zijn de op zichzelfstaande beschrijvingen van de vorige levens prachtige verhalen die je raken.”

 

-          “Het leest lekker weg en aan het einde van het boek vraag je jezelf zeer zeker af: wie en waar zou ik geweest zijn in een vorig leven?”

 

-          “Wat me in het boek opvalt is dat Notschaele’s manier van werken zo consistent is en dat de verhalen van haar cliënten veel raakvlakken vertonen met elkaar. Het zijn eigenlijk allemaal voorbeelden van hoe ze mensen helpt ‘door het oog van de naald’ te kruipen en vanuit het donker weer in het licht te komen. Natuurlijk wil iedereen die in het donker staat graag naar het licht, maar zo gemakkelijk is dat niet. Haar aanpak is absoluut een sleutel (ik spreek ook als ‘ervaringsdeskundige’) om los te komen van oude zuigende energie, door er op een inzichtgevende manier naartoe te gaan en het vervolgens te ‘ontkoppelen’. Misschien is dat niet helemaal het goede woord en gaat het er meer om je vanuit liefde ermee te kunnen verbinden, de schuld en schaamte er af te kunnen halen en geeft dat de ‘bevrijding’. Ik denk dat het boek veel mensen op weg kan helpen de naald in hun hooiberg te vinden en door dat oog te kruipen naar het licht.”

 

-          “Goed dat hier steeds meer toegankelijke informatie over komt. Het helpt begrijpen hoe verleden en heden in elkaar verweven kunnen zijn.”

 

-          “Heel mooi om te lezen hoe mensen een bepaald probleem of thema op kunnen lossen door terug te gaan naar een vorig leven. Ook zijn de emoties duidelijk voelbaar bij elk verhaal. Dat alles bij elkaar maakt het een indrukwekkend boek”.

 

-          “Als je eenmaal het boek openslaat, wil je het in één ruk uitlezen. Maar het zijn best hele heftige realistische verhalen, dus het is beter ze één voor één te lezen.”

 

-          “Goed leesbaar en boeiende verhalen. Wonderlijk dat mensen door deze therapie van hun terugkerende problemen worden afgeholpen.”

 

-          “Ontroerende, (ver)helder(ende) verhalen uit de praktijk van Marianne. Zij bewijst wederom het talent te hebben om een ‘zwaar’ onderwerp zeer inzichtelijk te maken. Voor een ieder die geïnteresseerd is in vorige levens is dit boek een ‘must’”.

 

Recensie van Inge Nicole Bak, auteur van romans ‘Het Wachthuis’ en ‘Zon in het Haar’:

http://ingebak.wordpress.com/2009/04/07/ik-was-eens/  of lees de tekst hier.

 

Recensie in maandblad Koorddanser vindt u hier: VROEGER IS NOOIT DOOD – E. Wagenaar

 

Twee stukjes uit dit artikel:

 

“Hierin worden 12 verhalen van cliënten met oorlogsherinneringen opgetekend door de schrijfster. Neem het verhaal van ‘Marianne’, een andere neem ik aan dan de schrijfster zelf. Deze Marianne kwam om bij een atoombom in Japan, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Enige tijd na de bekende flits die de atoombom had gegeven. Deze ervaring in haar vorige leven blijkt in haar huidige leven een problematische rol te spelen: plotseling alles kwijtraken, de fysieke snelle aftakeling, de zwangerschap en het einde ervan, angsten, en nog tal van diepgevoelde emoties en waarnemingen. Het ‘aarden’ van zichzelf bleek in het licht van deze gebeurtenis extra aandacht te vergen in haar huidige leven. En het accepteren dat ‘niets in het leven 100 procent zeker is’. …”

 

“Tot slot verdient de methode van de auteur aandacht. De schrijfster laat de cliënten eerst de wens, het probleem of vraag voor zichzelf formuleren en gaat dan met ze in gesprek. daarbij luistert ze goed naar taalkundig terugkerende zegswijzen. Zo spreekt de gevangene ‘Mirjam’ vaak over ‘boeien’, al dan niet ‘geboeid worden’ en ‘machteloosheid’. Ze begeleidt vervolgens het herinneringsproces met behulp van uiteenlopende therapeutische technieken, waarbij het opschrijven of tekenen van de verhalen of beelden steeds terugkeert. Ook het andere boek, ‘Ik was eens...’ beschrijft reïncarnatieverhalen. Echter zonder het thema ‘oorlog’ erin. Door de verhalende stijl is dit ook een uitermate leesbaar boek dat warm aanbevolen kan worden voor wie zich op reïncarnatie wil oriënteren.”

 

Boekvermelding in maandblad Spiegelbeeld (mei 2009):

 

“Aan de hand van vele cliëntverhalen uit haar praktijk laat ze gedetailleerd zien hoe en waarom vorige levens in oorlogstijd kunnen doorwerken in onze huidige levens. Een heftig en indringend boek.”

 

 

 

Overal in Nederland verkrijgbaar via (internet)boekwinkels. Rechtstreeks naar bol.com voor dit boek, klik hier

 

 

brunawinkel

 

Brunawinkel – Diehards in de war op nr. 8 in de schappen – 2009

 

 

Klik op de afbeeldingen voor meer boekinformatie:

 

omslag boek VINTAGE LIFE 17 feb klein.gif Lzodz3c-klein.gif ienieminieomslag.jpg 9789080628458 9789080628489 wegrwkleinomslagje 9789080628410 image003 

 

 

Terug naar beginpagina van deze website

 


rhaplaatje © RHA Publishing - op alle artikelen en cliëntverhalen berust copyright, gelieve dit te respecteren – aug. 2012