EDELSMEDEN

Drie vorige levens van Margriet -

 uit de praktijk reďncarnatietherapie van Marianne Notschaele

© Uitgeverij RHA Publishing

 

 

 

 

 

tulbandindia            egypteedelsmid            

 

 

EDELSMEDEN

 

 

Margriet (48) heeft gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten, maar volgde ook een opleiding tot Edelsmid. Meerdere periodes in haar leven werkte ze ofwel als schilder ofwel als edelsmid. Toch gaf het nooit voldoende ‘brood op de plank’ en had ze altijd een baan in loondienst ernaast. Het werken met vuur, ‘deadlines, haar eigen perfectionisme en o.a. de grillen van opdrachtgevers ervoer ze letterlijk als dodelijk en belemmerden haar vrijuit te werken in haar atelier.

 

Een aantal jaar geleden maakte ze definitief de overstap van werkneemster in loondienst naar zelfstandig beeldend kunstenaar/edelsmid met een eigen atelier. Het deed me veel plezier haar bij deze overstap te mogen begeleiden d.m.v. een aantal consulten reďncarnatietherapie.

Tijdens een van de consulten gaf ik een opdracht uit te werken in welke vorige levens ze al met haar vak edelsmeden in aanraking was geweest. Eén onderdeel hiervan was het kort beschrijven van een paar van zulke levens.

 

Margriet noteerde o.a. zelf het volgende:

 

 

Edelsmid (man) in India

 

tulbandindia

 

Ik ben een edelsmid in India(?). Ik zit op de grond. Met mijn tenen hou ik ook gereedschap vast.

De oven ontploft. Ik weet niet goed wat er verkeerd is gegaan. Ik ben een man.

Mijn ogen doen zeer. Mijn onderrug ook. Ik werk tot laat in de avond om al het werk af te krijgen. We hebben haast geen geld of middelen om van te leven. Mijn vingertoppen doen zeer.

Ik heb een tulband op mijn hoofd. Mijn borst is bloot en benen ook.

 

 

Kind van een edelsmid in Egypte

 

egypteedelsmid

 

Ik was het kind van een edelsmid in het oude Egypte. Het was warm. Ik moest hem helpen in de werkplaats. De werkplaats was buiten. Ik heb geen schoenen. We zijn arm. Het vuur is heet.

Mijn vader krijgt veel slaag. De eisen zijn hoog, het moet altijd beter.

Soms mogen we naar de rivier toe. Ik ben bang van het snelstromende water. Ik zak tot mijn enkels in de modder.

Iemand die ik nu goed ken is daar mijn vader.

 

 

Rijke vrouw met edelsmeden in dienst

 

 

Ik ben een koningin (hertogin?). Ik wil de mooiste sieraden hebben. Ik stel de hoogste eisen.

Veel sieraden dragen is zwaar (van gewicht), maar ik voel me er groter en beter door. Ik heb 3 ŕ 4 edelsmeden in dienst. Ik weet niet of ik genoeg geld heb. Ik voel me verdrietig en alleen. Ik hou niet van broddelwerk.

Overval op kasteel/landhuis, alles wordt in de brand gestoken.

 

 

Bovenstaande fragmenten - uit enkele vorige levens van Margriet - lieten haar zien dat het vak edelsmeden haar kon ‘herinneren’ aan veel pijn en ongemak, perfectionisme, hard werken en toch weinig geld hebben.

Later kreeg ze ook positieve en mooie herinneringen, aan edelsmeedateliers van de oude Egyptenaren en het leren schilderen van miniaturen bij de monniken.

 

Mensen hebben niet alleen herinneringen aan vorige levens met problemen, maar ook aan levens met talenten. Zo zijn zogenaamde ‘muzikale wonderkinderen’ vaak al in een of meerdere vorige levens op hoog niveau in hun vakgebied bezig geweest. Inderdaad, ‘geen wonder’ dat ze dan op jonge leeftijd in een volgend leven al een voorsprong bezitten op andere kinderen. Talenten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Vaak is er al in meerdere levens hard aan gewerkt.

 

 

***

 

Nadat therapie was afgerond bleef ik bevriend met Margriet. Voor mij maakte ze een keer in opdracht een prachtig gouden ‘open boekje’ (zie afbeelding hieronder rechts). Ze ‘transformeert’ oude, dierbare sieraden tot nieuwe, draagbare vormen. Vaak werkt ze met het verhaal achter het oude sieraad net zoals ik werk met oude gebeurtenissen bij reďncarnatietherapie.

 

Informatie over haar werk vindt u hier: atelier Margriet

 

 

boekje

 

 

 

Met dank aan Margriet voor haar bijdrage.

 

 

Marianne Notschaele-den Boer

© RHA Publishing juni 2008

 

 

 

Klik op de afbeeldingen voor meer boekinformatie (werken met reďncarnatietherapie, taalgebruik en vorige levens):

 

omslag boek VINTAGE LIFE 17 feb klein.gif  Lzodz3c-klein.gif  ienieminieomslag.jpg  9789080628458  9789080628489  wegrwkleinomslagje  9789080628410  image003  

 

 

Terug naar beginpagina van deze website

 

 


rhaplaatje 
© RHA Publishing - op alle artikelen en cliëntverhalen berust copyright, gelieve dit te respecteren – aug. 2012